A huszadik század folyamán felgyorsult és a mai napig terjedő technikai és tudományos forradalom hatása többek között az életmód, ezen belül az étkezés radikális változását hozta társadalmi szinten is. Az étel, melyet a mai kor embere fogyaszt nagymértékben különbözik az 1900-as évek elején fogyasztottól. Vegyük sorra, milyen változásokon esett át történetileg az ember által elfogyasztott étel és maga az étkezés a században.  A termőföldek minősége jóval alacsonyabbá vált a túlhasználás miatt, így az ezeken termő növények is jóval kevesebb tápanyagot,vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint azelőtt. A mezőgazdaságban széles körben elterjedtek a különböző műtrágyák, növényvédő, azaz rovarölő szerek, emellett a genetikailag módosított növények. Ezek a korszerű technikák nagymértékben hozzájárulnak a termőföldek és a vizek kizsákmányolásáshoz és szennyezéséhez. A szennyeződések természetesen megjelennek a termeszetett növényekben és így az ezeket efogyasztó állatokban és az emberben is.

  

folyt köv...

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr361427550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása